Genel Sağlık

Dudak Dolgusu Cerrahi Müdahaleler

Dudak dolgusu son zamanlarda özellikle kadınlar tarafından sıklıkla araştırılan ve tercih edilen estetik işlemleri arasında yer alıyor. Dudak yapısından memnun olmayanlar, yüz görünümünde estetiksel güzelliğe önem veren kişiler, dudak dolgusu uygulamaları işlem detaylarını sıklıkla internet arama motorlarında araştırıyorlar. Dudak dolgusu işlemleri hemen hemen tüm sağlık kuruluşları tarafından yapılabiliyor.

Dudak Dolgusu Nedir?
Dudak yapısının şekillenmesi ve dudakların hacim kazanması amacı ile yapılan dudak dolgusu işlemleri, dudakların iç kısımlarına ve çevresine dermal dolgunun enjekte edilmesi ile gerçekleşir. Dudak dolgusu işlemlerinde enjekte edilen madde hyalüronik asittir.

Dudak Dolgusu Ne Amaçla Yapılır?
Kişilerde ilerleyen yaşın belirtileri ile birlikte ciltte bulunan kollajen, elastin doku ve hyalüronik asit miktarının azaldığı görülür. Bununla birlikte dudak yapısında yaşanan şekil bozuklukları dudak dolgusu işlemleri ile çözüme kavuşur. Dudak dolgusu işlemleri dudak kenarı sarkması, dudakları şekillendirmek veya dolgunlaştırmak, dudaklarında simetri eşitliği sağlamak isteyenlere yapılır.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?
Dudak dolgusu işlemlerinde öncelikle yüzün yapısına uygun dudak şekli belirlenir. İşlem başlamadan yarım saat önce dudak bölgesine anestezi kremi sürülür. Dolgu maddesinin enjekte işlemleri için özel uçlu iğneler tercih edilir.

Hangi Durumlarda Dudak Dolgusu Uygulanır?
Dudak dolgusu işlemleri yapısal olarak ince, yaşla birlikte hacmini kaybeden ve simetri problemi ortaya çıkan durumlarda sıklıkla tercih edilir. Bu anlamda daha biçimli estetiksel dudak yapısına sahip olmak isteyenler kendi kişisel seçimleri olarak da dudak dolgusu yaptırabilir.

Dudak Dolgusu Kimlere Uygulanmaz?
Dudak dolgusu işlemleri 18 yaş altı bireylere zorunlu kalınmadığı sürece önerilmez.  Kişinin herhangi ciddi bir sağlık problemi olmadığı takdirde dudak dolgusu işlemi yapılmasında mahsur yoktur.

Dudak Dolgusunun Avantajları Nelerdir?
Dudak dolgusu işlemleri sayesinde dudakların hareketlerine bağlı olarak oluşan topaklanmalar ortadan kolaylıkla kaybolur. Dudak dolgusunda kullanılan maddeler Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olduğundan herhangi bir alerjik reaksiyon göstermezler. Diğer işlemlere göre dudak dolgusu işlemlerinde morarma en aza indirilir.

Çene Dolgusu (Jawline) Nedir?
Teknolojinin gelişimi ile birlikte üretilen özel dolgu içeriklerinin çeneye enjekte edilmesi çene dolgusu olarak isimlendirilir. Çene bozukluğu olan kişilere yapılan çene dolgusu, hiyalüronik asit aracılığı ile gerçekleştirilir.

Çene Dolgusu Kimler Yaptırıyor?
Çene hatlarında daha belirginlik ve yüz hatları ile uyum sağlamasını isteyenler çene dolgusu işlemlerine başvururlar. Ayrıca çene ucu miktarını bir miktar uzatmak isteyenlerde dudak dolgusu işlemlerini tercih edebilirler.

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?
Çene dolgusu işlemleri öncesinde çene hattında işlemin yapılacağı bölgeler belirlenir. Kısımlar belli olduktan sonra topikal anestezi kremi kullanılarak uyuşturulur ve dermal dolgu jeli enjekte edilir.

Çene Dolgusu Neden Uygulanır?
Kişiler çene uçlarının belirgin olmaması veya normalden daha geride olduğu zamanlarda çene dolgusu işlemlerine başvururlar.

Çene Dolgusuna Neden İhtiyaç Duyarız?

Elmacık kemiklerinin veya alın gibi yüzün diğer kısımlarını olduğundan daha büyük göründüğü zamanlarda çene dolgusu işlemlerine ihtiyaç duyulabilir.

Çene Dolgu Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çene dolgusu işlem sonrasında ilk 4 saat kesinlikle yüz üstü yatılmamalıdır. İşlemin yapıldığı 24 saat içerisinde yüz ovuşturulmamalı, masaj yapılmamalı, kaş aldırılmamalı, saç boyanmamalı ve makyaj ürünleri kullanılmamalıdır.

Çene Dolgusu İle Hangi Estetik Sorunlar Tedavi Edilir?
Çene dolgusu işlemleri ile çene hattının belirgin olmaması, çenede meydana gelen sarkma, çenenin geride veya çıkık olması, çene ucundaki sivrilik ve çenenin aşırı geniş olması sorunları çözüme kavuşturulur.

Çene Dolgu Uygulama Süresi Ne Kadardır?
Çene dolgusu uygulama süresi kullanılan tekniğe göre farklılık gösterir. Çene dolgusu işlemlerinde kullanılan hyaluronik asit yarım saat, dolgu işlemi için de 1 saat yeterli olacaktır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu