Genel Sağlık

Gıdı Estetiği ile Yeni Bir Sen!

Gıdı estetiği ile daha az ışıltılı bir cilt, daha az dolgun bir yüz, daha az tonlu, kırışık ve ince çizgi görünümüne sahip cilt, işte cilt yaşlanmasının ilk belirtileri… Bunların sonuçları özellikle zamanla değişecek olan yüzümüzün ovalinde belirgindir. Deri altı yağın erimesi de şeklinin değişmesine katkıda bulunur: gıdı estetiği sayesinde daha az belirgindir.

Gıdı Estetiği Nedir?

Gıdı estetiği ile birlikte erkeklerde yüzdeki şekil bozuklukları ve yaşlanmanın etkileri genellikle makyaj hileleri ile maskelenebilir. Ancak gıdı bölgesinde sarkma ve kırışıklık gibi bir şansınız yoktur.

Bu ancak gıdı estetiği ile düzeltilebilir. Bu etki ile kendinizi olduğunuzdan daha genç hissedecek ve görüneceksiniz. Çene altından boyuna kadar olan bölgeyi kaplayan gıdı üzerindeki fazla yağlanma, sarkma ve kırışıklık gibi etkiler kişiyi olduğundan daha yaşlı gösterir. Gıdı deformasyon hızına bağlı olarak herkes farklı estetik yöntemlerle mükemmel gıdı estetiğine ulaşabilir.

Gıdı Estetiği Hangi Yaşlarda Uygulanır?

Gıdı estetiği; lazer lipoliz ve klasik liposuction yöntemleri genellikle 30 yaş ile birlikte ortaya çıkan gıdı deformitelerinde uygulanmaktadır. 50 yaşından sonra yapılacak çene estetiğinde çene germe işlemi yapılır. Minör etkilerde lokal anestezi altında liposuction yapılır. Lazer lipoliz yöntemi ile gıdı derisi sıkılaştırılır. Gıdı altındaki yağ hücreleri parçalanarak vücut tarafından emilir. Bu işlemde gevşetilen cilt daha sonra sıkılaştırılır.

Gıdı Estetiği İyileşme Süreci

Gıdı estetiği, çeneden boyun alt kısmına kadar uzanan bölgeyi kaplar. Genç bir yüz için gerekli olan bu bölge çeneye paralel olduğu için karşıdan bakıldığında çenede sarkma olmamalıdır. Kişiyi yaşlandırır. Bu etki, kişinin tüm yüzünün algısını olumsuz yönde değiştiren bir olgudur. Yüzün diğer bölgesindeki deformasyonları makyajla gizlemek mümkünse gıdı bu hilelere uygun bir bölge değildir.

Gıdı Eritme Kaç Seans Uygulanmalıdır?

Gıdı eritme ; ameliyatla birlikte gerçekleştirilen gıdı germe operasyonu 1,5 ile 2 saat arasında tamamlanır. Bu yöntem yaşlılıkta gevşemiş gıdılar için uygundur. Burada fazla deri kulak arkasında toplanır.

Gıdı Estetiği Fiyatları

Gıdı estetik fiyatları uzman kişiler tarafından belirlenmektedir.

Jinekomasti Neden Olur?

Erkeklerde bir veya iki meme bezinin gelişmesi ve erkekte meme gibi görünmesi jinekomasti anlamına gelir. Ergenlik döneminde hormonal değişiklikler nedeniyle sık görülür , çoğu vakada kendiliğinden kaybolur. Yetişkinlikte ortaya çıktığında, çoğunlukla hormonal bir dengesizlikten, özellikle testosteronda bir düşüş veya östrojende bir artıştan kaynaklanır.

Jinekomasti Tipleri Nelerdir

  • tek taraflı jinekomasti

Tek taraflı jinekomasti olguların neredeyse yarısını ilgilendirir. Meme bezi kanseri veya hormonal bir anormallik, özellikle bir testis tümöründen prolaktin sekresyonu veya östrojenik sekresyon anormalliği ile ilgili olabilir. Tek taraflı tutulum, iki taraflı olarak saptanmadan önce geçici de olabilir.

  • Bilateral jinekomasti

Bilateral jinekomasti çoğunlukla hormonal bir nedene veya ilaç kullanımına bağlıdır. Her zaman simetrik olmasa da erkeklerde meme hacmindeki anormal artış sırasında her iki tarafta gözlenir.

Kimlerde Jinekomasti Görülür?

Jinekomasti herkeste görülebilmektedir.

Jinekomasti Belirtileri Nelerdir?

Jinekomasti çeşitli nedenlerin erkeklerde östrojen ve androjenlerin etkisi arasında bir dengesizlik yaratması ve sonuç olarak jinekomastiye yol açması muhtemeldir:

  • Özellikle hiperprolaktinemi vakalarında, testislerin veya beynin anormalliğinin neden olduğu hipogonadizm gibi hormonal nedenler .
  • Anormal östrojen salgılanmasına neden olan testis, akciğer, böbrek, karaciğer veya mide kanseri .
  • Hormonal fonksiyon bozukluğuna neden olan hipertiroidizm veya hepatik siroz.
  • Alkol, amfetamin, eroin, metadon veya esrar gibi belirli toksinler.
  • Hormonal tedaviler: Androjenler, östrojenler, anabolik steroidler, büyüme hormonu.

Jinekomasti Nasıl Tedavi Edilir?

Jinekomasta ile mümkünse nedenin tedavisi jinekomastinin ortadan kalkmasını mümkün kılar. İlaç alımına bağlı jinekomasti için ilaçlar mümkün olduğunca değiştirilecektir. Bir patolojiye bağlı jinekomasti ile ilgili olarak, bir endokrinolog tarafından hormonal tedavi önerilebilir.

Jawline (Çene) Dolgu Nedir?

Jawline dolgu çenedeki eğrilik görüntüsü için uygulanır.

Jawline Dolgusunun Yüzdeki Etkileri Nelerdir?

Jawline dolgu sayesinde çene ve çene çevresindeki çukurluğu eski haline getirmekle etki eder.

Jawline Dolgusu Nasıl Yapılır?

Jawline dolgu uzman kişiler tarafından hasta kontrol edildikten sonra işlem yapılır.

Jawline Dolgusu Kalıcı mıdır?

Jawline dolgu kalıcı değildir. Uzun süre devam edilse de bir süre sonra her dolgu gibi erime işlemi görür.

Jawline Dolgu ile Daha Genç Bir Görünüm Elde Edilir Mi?

Jawline dolgu ile daha genç görünüm elde edilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu